10 maart 2021 
1 min. leestijd

In den beginne!

In den beginne – Het ontstaan van HotelRevPar.nl.

Na de lancering van hotelrevpar.nl in 2016 mochten de slingers naar zolder en kon het echte ondernemerschap beginnen. De afgelopen 20 jaar werkte ik voor internationale hotel organisaties waarin ik alle ruimte heb gekregen om mijn kennis en kunde te ontwikkelen. Fijn om te werken met specialisten binnen hun eigen vakgebied en ben hen dankbaar voor de mogelijkheden die ik heb gekregen. Maar de entrepreneur in mij zat daar uiteindelijk niet op zijn plek.

Gedurende mijn zgn. “oriënterende  periode” heb ik een bevriende hoteleigenaar geholpen met verschillende commerciële activiteiten en zo ontstond het besef dat daar niet enkel mijn kennis zat maar dat ik er ook erg enthousiast van werd. Het idee voor Hotelrevpar.nl was geboren!

Het Eerste jaar!

Inmiddels ben ik een paar jaar verder, bevlogen jaren waarbij ik vele hotels naar een hoger commercieel niveau heb gekregen. Hoteliers die dagelijks bezig zijn met hun operatie maar waar vaak onvoldoende of soms zelf helemaal geen kennis aanwezig is op het gebied van Revenue Management en/of Online marketing technieken t.b.v. conversie verhogende activiteiten. Te vaak zie ik websites die eerder een digitale brochure van het hotel zijn in plaats van Revenue Generating Machine.

De importantie van SEO voor jouw aandeel Directe Reserveringen.

De SEO wereld is niet enkel onmisbaar voor een goed renderende website maar vooral een continue veranderende. Het is daarom essentieel om goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en deze kansen direct te kunnen implementeren. Het percentage Directe reserveringen en de conversie resultaten die we hiermee geboekt hebben zijn ronduit geweldig te noemen en daarmee voldoende basis gecreëerd voor de toekomst.

De groei van het specialisme.

Nu het eerste jaren voorbij zijn kunnen de slingers weer aan het plafond. Het was voor hotelrevpar.nl succesvol. Van drie specialismes begin 2016 ben ik gegroeid naar vijf waaronder Recruitment. Hierbij breng ik mijn netwerk persoonlijk in contact met opdrachtgevers waardoor enerzijds vastzittende talenten een nieuwe frisse stap maken in hun carrière en anderzijds opdrachtgevers veel tijd besparen met werving en selectie. Al blijft Revenue Management altijd mijn core business!

En nu verder….

Dank aan al die ondernemers die mij het vertrouwen hebben gegeven en kijk met erg veel vertrouwen naar de komende jaren. Er liggen namelijk nog teveel onafhankelijke hoteleigenaren te slapen. Het nieuwe jaar wordt er één om ze eens goed wakker te schudden! Ken je zo’n persoon die nog niets met Revenue Management doet? Ik kom graag met ze in contact om ze te adviseren waar hun commerciële kansen liggen. Kansen die gewoon voor het oprapen liggen!

Ik hoor graag wat je van deze tips vindt dus voel je vrij om een reactie achter te laten en….. delen wordt gewaardeerd. Hiermee attendeer je andere hoteliers en help je mij met mijn bereik.

Robert

HotelRevPar.nl

Over de schrijver
Robert van Vliet is een commerciële hotelier die vanuit hotelrevpar.nl onafhankelijke hotels adviseert. Daarnaast mede-eigenaar van 2 hotels in Eindhoven.
Reactie plaatsen